Візажист – художник по обличчю

новавізаж 218 серпня завершила навчання перша група слухачів за професією «візажист». У перекладі з французької візажист - це «людина, яка працює з обличчям», «естетист», тобто фахівець з догляду за шкірою обличчя та нанесення макіяжу.  Не дивно, що візажистів ще називають «художниками по обличчю», оскільки ця професія – одна із  неординарних можливостей проявити мистецький талант.

Талановиті візажисти мають великий попит. Вже сьогодні жоден важливий захід  не обходиться без їхньої допомоги.

Понад 5 місяців 12 наполегливих слухачів, направлених на навчання районними центрами зайнятості Рівненської області та Чернівецьким міським центром зайнятості, вивчали  візажну справу, матеріалознавство, санітарію та гігієну, спеціальний малюнок, основи пластичної анатомії та фізіології шкіри обличчя; навчалися виконувати різні види макіяжу, користуватися сучасними засобами декоративної косметики та догляду за обличчям. Виробничу практику слухачі проходили за місцем проживання у  салонах краси та перукарнях, куди і будуть згодом працевлаштовані.

візаж 1      Набуті за час навчання уміння і навички випускники демонстрували запрошеним на іспит  керівникам та адміністраторам салонів краси, перукарень м.Рівне та Рівненської області (міста Корець, Костопіль, Здолбунів). Роботодавці були вражені   високим  рівнем виконання  слухачами різних технік гриму та умінням консультувати клієнтів з метою підбору або зміни  індивідуального стилю. 

     Майстер виробничого навчання Діна Присяжна підкреслила, що професія «візажист» дає можливість не лише працевлаштуватися у різних закладах індустрії краси, але й  відкрити власну справу. Завдяки участі в різноманітних конкурсах, семінарах, майстер-класах візажисти мають змогу кар'єрного росту та створення свого імені як професіонала. 

     Діна Петрівна наголосила: «Цей фах схожий на професію скульптора або художника: для успіху потрібні талант, наполеглива праця і, звичайно, професійно-технічна освіта, яку ви вже здобули.  Тож успіхів вам та зростання!». 

Самі ж випускники з радістю відзначили, що головною перевагою обраної ними професії є те, що вони займатимуться улюбленою творчою справою.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6502234
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
386
3149
14768
6466835
9474
94288
6502234

Ваш IP: 18.216.34.146
На сервері час : 2024-05-04 05:04:20
return_links(3); ?>