Слухачі і випускники центру профтехосвіти взяли участь у фестивалі «Металеве серце України»

    нашіDSCF0521 29-30 серпня у Рівному проходив ІУ міжнародний фестиваль ковальського мистецтва «Металеве серце України», який організовує Ніна Крока із своєю командою за підтримки партнерів, серед яких – і Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. У ньому взяли участь близько 80 майстрів з 12 областей України. Зважаючи на непрості часи, цьогоріч на фестиваль приїхав лише один іноземний коваль – голландський майстер і незмінний учасник Хууб Сенсен.

     У парковій зоні «Лебединка» упродовж двох днів проходили конкурси, майстер-класи, продажі кованих виробів, вишитого одягу, ляльок-мотанок та інших сувенірів. Звичайно, найбільшу увагу відвідувачів свята привертав сам процес кування, творення з металу звичайних ужиткових і цікавих декоративних речей.

     Рівненський ЦПТО ДСЗ традиційно взяв участь у святі праці, вогню та металу.

    м-клDSCF0577 Під керівництвом майстра виробничого навчання Сергія Торулі слухачі показували процес виготовлення кованих виробів, демонстрували свої творчі здобутки та долучилися до кування великої підкови, що незабаром, як і вироби інших учасників фестивалю, доповнить скульптурну композицію «Життєві цінності» на Алеї ковалів. Як і завжди на майданчику поруч із РЦПТО ДСЗ працював Хууб Сенсен, який цього разу показав своєрідне шоу про те, як можна обійтися без «путінського газу». «Ви не уявляєте, скільки людей у Західній Європі підтримують Україну. Ми з вами», - наголосив майстер під час свого виступу.

     У фестивалі взяло участь і чимало випускників Рівненського ЦПТО ДСЗ, які уже набули досвіду та мають власні кузні, працюють як в Україні, так і в інших країнах. До речі, робота одного з них – Віктора Балдича – стала другою у конкурсі робіт на патріотичну тематику. балдичDSCF0613

     Гостей та учасників фестивалю частували смачним кулешем, млинцями, кавою та чаєм слухачі РЦПТО ДСЗ, які опановують професії сфери громадського харчування.

     Свято органічно доповнили показ моделей вишитого одягу швейного виробництва ПП «Рівнеметалком» та цікава концертна програма.

   Більше фото - на нашій сторінці у мережі Фейсбук. 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6497373
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2279
2334
9907
6466835
4613
94288
6497373

Ваш IP: 18.222.111.24
На сервері час : 2024-05-02 17:04:37
return_links(3); ?>