Навчання в Рівненському ЦПТО ДСЗ стало для мене справжнім відкриттям

IMAG1984      При виборі професії для кожної людини важливо визначитися зі своїми вподобаннями. Не завжди ми вибираємо працю, яка нам до снаги, через ряд чинників. Серед них такі як необізнаність, відсутність професійних навичок, незнання ринку праці, невпевненість у власних силах. Через те очікувані результати не виправдовують засобів, а власні сподівання залишаються недосяжними. Подекуди, вибираючи життєву дорогу, маємо невпевненість, куди ж це приведе обрана стежка?

     Звичайно вихід є! Його допомогли знайти фахівці Мукачівського районного центру зайнятості, професіоналізм яких залишаю поза сумнівом. Разом нам вдалося визначити напрямок подальшого виду діяльності. Слід зазначити, що за допомогою інструментів, таких як індивідуальне тестування, відвідання семінарів, особисте спілкування та інші, вибір мого подальшого життєвого шляху став реальним.

     Працівники центру зайнятості запропонували мені пройти професійне навчання за курсом «підприємець-початківець» в Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості України, що стало для мене справжнім відкриттям.

     Коли я прибула до центру, мене радо зустріли. Кожен працівник, починаючи з чергового, люб’язно надав необхідну інформацію для реєстрації та влаштування на навчання та проживання. Особливо вражає високий рівень надання необхідних знань, забезпечення слухачів технічною базою. Рівненський центр професійної-технічної освіти державної служби зайнятості – це сучасний комплекс будівель, добре оснащений останніми розробками технологій, як у виробничій так і в інтелектуальній сфері досягнень. До послуг слухачів: комп’ютерні класи, програмне забезпечення, аудіо, відео, 3D візуальне обладнання, 3D принтер. Майбутні кравці, повари, візажисти, ковалі та інші мають змогу навчатися професії на найсучаснішому обладнанні. Викладачі центру - фахівці своєї справи, як на теоретичному так на практичному рівні. Державною службою зайнятості створені всі належні умови для здобуття високого рівня знань, освоєння професії.

     За час навчання за курсом «підприємець-початківець» викладачі надали мені необхідні знання для започаткування власного бізнесу. Серед здобутих знань, особливу увагу приділено дисциплінам «Основи обліку, оподаткування та звітність суб’єкта підприємницької діяльності» та «Бізнес-планування».

     З огляду на зміни в законодавстві нашої країни, ризики ведення бізнесу є. За таких обставин знання основ обліку, оподаткування та звітності суб’єкта підприємницької діяльності, вкрай важливі. З часом кожний суб’єкт господарювання усвідомлюватиме важливість дотримання норм чинного законодавства, перед усім як для нього особисто, так і для держави в цілому. Засвоївши правила ведення бізнесу, можна прийти до висновку, що набагато «дешевше» дотриматися норм закону, аніж сплачувати штрафні санкції за дії, санкціоновані державою. Дисципліну «основи обліку, оподаткування та звітність суб’єкта підприємницької діяльності» виклав та детально роз’яснив Тарас Тирак, який не лише продемонстрував високий рівень теоретичних знань, а й, маючи практичний досвід роботи в податкових органах, висвітлив факти з практики. Також слухачі мали змогу ознайомитися та попрактикуватися в оформленні документів податкової звітності, обліку та ін.

     Упродовж курсу навчання слухачі визначилися зі своїми мріями. За допомогою отриманих знань кожний з них навчився втілювати мрії в життя. Викладаючи на папері свій бізнес-план, рядок за рядком з’являється впевненість у своїй справі, адже, підрахувавши основні показники бізнес-ідеї, вже можна говорити про перспективи розвитку. За кожною цифрою стежили досвідчені очі куратора, який не лише дав оцінку бізнес-плану, а й вказав оптимальний шлях до успіху власного бізнесу.

     Пропрацювавши в податкових органах більше 10 років, я нарешті переконалася на власному досвіді, що гроші платників податків спрямовані для задоволення найважливіших потреб громадян України. Справа кожного, яку дорогу обрати. Та якщо на хвилинку задуматись, то можливо краще звернутися до професіоналів?

     Отриманому досвіду завдячую працівникам Мукачівського районного центру зайнятості та працівникам Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості України.

Наталія Кабацій, колишня безробітна

За матеріалами веб-сайту Закарпатського ОЦЗ

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6495300
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
206
2334
7834
6466835
2540
94288
6495300

Ваш IP: 3.137.218.230
На сервері час : 2024-05-02 02:33:03
return_links(3); ?>