Налагоджується співпраця у підготовці фахівців для туристичної галузі Волині

    PM814image008  25 вересня, напередодні Всесвітнього дня туризму, у санаторії матері і дитини «Пролісок», що у с. Грем’яче Волинської області, відбулася практична конференція «Резерви туристичної галузі Волині», на яку були запрошені фахівці Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Захід організували Департамент інфраструктури та туризму Волинської обласної державної адміністрації і Волинський обласний центр зайнятості.

     Основна ідея конференції, за словами модератора, директора обласного центру зайнятості Раїси Кучмук, полягає у пошуку шляхів для реалізації гасла «Зцілення зайнятістю і природою», що передбачає створення умов для ефективного використання природних ресурсів краю у справі надання якісних туристичних послуг і забезпечення волинян роботою.

     Заступник директора РЦПТО ДСЗ Людмила Абрамова та методист Наталія Мисюра презентували послуги навчального закладу з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації.

   PM605image010  Вони звернули увагу, що понад півтора десятка професій, які можна здобути у цьому навчальному закладі, можуть застосовуватися у лікувально-оздоровчих комплексах, санаторіях та інших закладах, що обслуговують відпочивальників. Це адміністратор, покоївка, кухар, кондитер, офіціант, бармен, майстер ресторанного бізнесу, перукар, манікюрник, косметик, агент з організації туризму, візажист та інші.

     Директор КП «Санаторій матері і дитини «Пролісок» Валентина Касарда висловила бажання навчити на базі Рівненського центру профтехосвіти майстрів ресторанного бізнесу, покоївок, аніматорів, майстрів ландшафтного дизайну, екскурсоводів.Вона зазначила, що з 2009 року активно працює над освітою працівників, аби було можливо реалізувати проекти із розширення спектру послуг. На думку керівника санаторію, співпраця із службою зайнятості щодо підбору персоналу, навчання, стажування, підвищення кваліфікації, організації тимчасових робіт важлива й ефективна.

     Директор Ківерцівського районного центру зайнятості Микола Музичук поінформував учасників конференції, що впродовж 2014-2015 років у санаторії отримали роботу 53 жителі Грем’яченської сільської та Цуманської селищної рад, 9 безробітних підвищили кваліфікацію та щомісячно 20 безробітних працює на громадських роботах. Ще 5 місцевих безробітних розпочали власну справу у сфері туризму.

     До речі, у Рівненському ЦПТО ДСЗ традиційно здобувають професії чи підвищують свою кваліфікацію чимало безробітних з Волинської області. Приміром, у 2014 році слухачами центру було 484 особи, а упродовж першого півріччя 2015 року навчання на базі РЦПТО проходили 324 слухачі, спрямовані центрами зайнятості Волині.

     Як зазначили на конференції, європейський рівень надання послуг вимагає відповідної освіти від працівників. Служба зайнятості готова навчати такі кадри для роботодавців галузі, допомагати ініціативним людям розвивати бізнес-ідеї у сфері туризму та надання послуг.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6496145
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1051
2334
8679
6466835
3385
94288
6496145

Ваш IP: 52.14.130.13
На сервері час : 2024-05-02 09:14:04
return_links(3); ?>