23 листопада у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості державну кваліфікаційну атестацію проходили випускники, які здобували професію кондитера.
Знання і практичні навики здобували 7 безробітних за направленням Рівненського міського, Здолбунівського, Гощанського, Костопільського та Сарненського районних центрів зайнятості.
На іспиті слухачі відповідно до екзаменаційних завдань готували кондитерські вироби за власними рецептурами.
Безперечним фаворитом став коровай, оздоблений цукровими квітами. Випускниця Ірина Кметь зазначила, що обрала для презентації цей солодкий шедевр, оскільки сьогодні коровай — не лише священний хліб, який має величезне ритуальне значення, а й ознака кондитерської майстерності краю. Рівненщина здавна славилась короваями, які прикрашали білковим кремом, а сьогодні ще й поєднують у собі найкращі досягнення кондитерських технологій та дизайну.
Приготували випускники й інші цікаві роботи – пряники з чечевиці, тістечка та карамельний торт.
Серед роботодавців, які завітали на іспит - колишні випускники навчального закладу, а тепер представники відомих у Рівному закладів, серед яких ресторан «Рейкарц», мережа супермаркетів «Наш край», кав’ярня «Брауні», відзначили високий рівень підготовки випускників, а заступник директора Рівненського ЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко побажала колишнім слухачам щодня до своїх знань додавати талант, смак, здібності, політ творчої фантазії та дивувати оточуючих різноманітними смаколиками: тортами, випічкою, десертами.