Аби душа повернулася з війни

 сайт-тренінгато-30.11.15За спостереженнями психологів, участь в антитерористичній операції дуже впливає на психіку, особистість і поведінку військовослужбовця. Для окремих її учасників війна є своєрідним «моментом істини», «головною подією життя», осягненням сенсу свого буття на Землі. Однак, якщо можна так висловитися, війна більше «спеціалізується» на тому, щоб руйнувати, а не творити. На жаль, людська істота вельми вразлива перед потужними стрес-факторами війни. 

Конфлікт на Сході України навчив українських військових згуртованості, підтримки один одного та вміння діяти в екстремальних ситуаціях. Ось тільки після досвіду на передовій їм доводиться вчитися ... жити! Більшість учасників АТО повертається з «донбаським синдромом», іншими словами посттравматичним стресовим розладом. Після участі в бойових діях такий синдром може тривати десятиліттями. Тому демобілізованим учасникам АТО вкрай необхідна психологічна допомога.

У Рівненському центрі професійно технічної освіти державної служби зайнятості практичний психолог Ірина Гарнага щомісяця організовує  семінари, лекції, консультування та тренінги психологічної допомоги учасникам АТО.

сайт1тренінгато-30.11.15Ось і 30 листопада відбувся спеціалізований тригодинний тренінг «Подолання надмірного хвилювання та стресу психологічними ресурсами власного організму». Захід проводився за участю представника Української асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій, практичного психолога, тренера, кандидата психологічних наук, доцента кафедри психодіагностики РДГУ Олени Главінської.

Метою тренінгу було отримання учасниками знань та вмінь щодо подолання посттравматичного стресового розладу, адаптації до життя після війни. Протягом трьох годин психологи налаштовували колишніх бійців, а тепер вже слухачів, на те, що є перспектива, впевненість, надія і сили щось змінити.

Учасники тренінгу відзначили, що захід пройшов в добрій та невимушеній обстановці, що дозволило їм розкритись та відволіктись. Вони кажуть, що психологи добре попрацювали та допомогли, звільнитись від негативу, який накопичувався у внутрішніх засіках душі.

Психологічна служба центру й надалі обов’язково продовжуватиме працювати, аби наші захисники не тільки тілом, а й душею могли повернутися додому, до навчання, до роботи та мирного життя.

.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6541292
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1140
2370
8371
6508066
48532
94288
6541292

Ваш IP: 3.23.102.216
На сервері час : 2024-05-16 20:35:55
return_links(3); ?>