Презентували професії учасникам АТО

   сайту ковалів n Наочно побачити, як навчають робітничим професіям, запросили демобілізованих учасників АТО до Олександрійського та Гощанського відділень Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Захід провели в рамках «Декади зайнятості учасників АТО та осіб з інвалідністю», ініційованої Міністерством соціальної політики та Державною службою зайнятості. У зустрічі взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Савчук, виконуючий обов’язки начальника департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олексій Шамак, керівник обласного центру допомоги учасникам АТО Валентин Пахолюк, заступники директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок та Андрій Грещук, керівники Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

   сайтучато-олекс-03.12.15  - До центрів зайнятості області з початку демобілізації звернулося майже 900 учасників АТО. 124 із них працевлаштовано, 124 пройшли професійне навчання. Але це не так багато, як хотілося б, - сказала Тетяна Новорок і запросила демобілізованих воїнів ширше користуватися послугами служби зайнятості.

     Запросив бойових побратимів до співпраці і Валентин Пахолюк, поінформувавши про новостворений центр допомоги учасникам АТО.

   В Олександрійському відділені ЦПТО ДСЗ спершу відбулась зустріч у групі з підготовки водіїв, які цей фах опановують за кошти держбюджету на основі договорів з органами соцзахисту, потім – з демобілізованими із Костопільського району, котрим презентували широкий спектр робітничих професій.

      сайтверст   - У нашій області учасникам АТО приділяється велика увага, - сказав заступник голови облдержадміністрації Олександр Савчук. – Як щодо виділення земельних ділянок під забудову, так і в плані реабілітації, оздоровлення чи лікування. Звичайно, хочеться зробити максимум. Але «все і зразу» зробити неможливо об’єктивно. Обласні структури опікуються вами і вашими проблемами. Але потрібен і зворотній зв’язок: ми маємо знати всі ваші проблеми, вивчати їх, щоб разом вирішувати.

     - Ви виконали свій обов’язок перед народом і державою. Тепер ми повинні вам допомогти. Використайте свій шанс у здобутті професії та переваги, визначені законом, при працевлаштуванні. Бо просто отримувати допомогу по безробіттю – це не той шлях, який допоможе вам адаптуватись у мирному житті. Пропонуйте свої ідеї – ми підтримаємо і допоможемо, - звернувся до учасників зустрічі Андрій Грещук. – Сподіваюся, що наша зустріч буде корисною для всіх.

    сайтклас водіів Учасники АТО оглянули навчальні майстерні та лабораторії, побачили, на якому устаткуванні навчають слухачів, вислухали розповіді керівників РЦПТО ДСЗ, викладачів та майстрів про особливості здобуття професій та проходження виробничої практики.

     У службі зайнятості сподіваються, що такі неформальні зустрічі з демобілізованими воїнами сприятимуть поліпшенню поінформованості щодо здобуття перспективних на ринку праці професій.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6540866
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
714
2370
7945
6508066
48106
94288
6540866

Ваш IP: 18.217.135.23
На сервері час : 2024-05-16 11:55:45
return_links(3); ?>