Уже традиційно під час державної кваліфікаційної атестації кухарів роботодавців запрошують не тільки проекзаменувати теоретичні знання випускників, але й побути дегустаторами. От і 7 грудня представники ресторанів «Egoista» та «Мелроуз», а також приватні підприємці, які провадять свою діяльність у сфері громадського харчування, куштували страви під час підсумкового іспиту кухарів-початківців. 13 безробітних, спрямованих на навчання центрами зайнятості Рівного, Здолбунівського, Костопільського, Рівненського районів, а також Краматорська Донецької області, звітувалися про набуті знання та практичні навички.
Строгим екзаменаторам сподобалися равіолі з сиром та перепелиними яйцями, представлені Іваном Вознюком. До речі, йому запропонували роботу у ресторанно-оздоровчому комплексі «Підкова». Членам комісії також припали до смаку м’ясні кекси з перепелиними яйцями Юрія Болотнюка та пиріг з гарбуза Олександра Бодопроста. Олександр під час іспиту показав видану майже 100 років назад книгу з кулінарії, у якій і розшукав рецепт для своєї кваліфікаційної роботи.
Підприємець Григорій Ящук запросив на роботу трьох слухачів: Тетяну Грищенко, Валентину Яшук та Андрія Ящука. Матимуть роботу у шкільних їдальнях, де проходили виробничу практику, ще троє випускників.
За словами майстра виробничого навчання Наталії Тис, у центрі прагнуть навчити кухарів працювати із сучасним устаткуванням, дають можливість участі у майстер-класах провідних кухарів міста, навчають сучасним способам оформлення та подачі страв. Отож той, хто по-справжньому хоче присвятити себе кулінарії, має широкі можливості отримати ґрунтовні знання та навики, а виробнича практика в у провідних закладах харчування - шанси проявити себе як професіонала і отримати місце праці.
Почуватися упевнено на обраному професійному шляху, розвиватися та мати задоволення від роботи побажали випускникам директор Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Володимир Псюк та його заступник з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко.