ДЕРЖАВНІЙ СЛУЖБІ ЗАЙНЯТОСТІ – 25 РОКІВ

СВЯТО3282321 грудня 2015 року виповнюється 25 років Державній службі зайнятості України, яка була створена рішенням Уряду на підставі Закону України «Про зайнятість населення» у грудні 1990 року.

Державна служба зайнятості - державна структура, яка на засадах соціального страху­вання надає громадянам на безкоштовній основі широкий спектр послуг із забезпечення їх роботою, а роботодавцям - із забезпечення робочою силою. Державна служба зай­нятості України з 2003 року є членом Всесвітньої асоціації служб зайнято­сті - WAPES.

За 25 років діяльності створені система соціаль­ного захисту населення від безро­біття на страхових засадах, система соціального партнерства; розроблені та впроваджені сучасні інформаційні технології; ство­рена матеріально-технічна база для надання соціальних послуг населен­ню і роботодавцям. Постійно вдоско­налюється законодавча база, розши­рюються форми та методи інфор­маційно-роз'яснювальної і профорієнтаційної роботи, розвивається система центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Державна служба зайнятості – інноваційна установа, здатна оперативно реагувати на зміни попиту та пропозиції робочої сили, надавати реальну допо­могу і населенню, і роботодавцям.

Зараз майже завершена робота над законопроектом про створення Національного агентства зайнятості. Він проходить фінальне погодження у міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади і найближчим часом буде розглянутий на засіданні Кабінету Міністрів України.

За сучасних умов підвищення конкурентоспроможності національної робочої сили стає завданням загальнодержавного рівня. Профе­сійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробіт­них служба зайнятості здійснює з початку своєї діяльності. Перелік професій, за якими проходить навчання, постійно розширюється. За 11 місяців 2015 року професійне навчання за сприяння служби зайнятості пройшли майже 170 тисяч безробітних, з яких 93% працевлаштовано.

З метою оперативного задово­лення потреб економіки державна служба зайнятості - єдина в країні – створила і розвиває власну мережу центрів професійного навчання дорослого населення. Наш Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, найбільший в Україні, було створено у березні 1992 року, а з 1997 року ми отримали статус державного навчального закладу.

На даний час в Україні працює 11 центрів профтехосвіти, де з початку 2015 року 32 тисячі осіб підвищили кваліфікацію та здобули новий фах, зокрема, у РЦПТО ДСЗ – 8,2 тисячі осіб.

З нагоди 25-річчя з дня створення Державної служби зайня­тості вітаємо увесь наш колектив, наших надійних партнерів – фахівців центрів зайнятості і бажаємо здоров'я, щастя, сімейного благопо­луччя, успіхів у роботі в ім'я май­бутнього України!

Упевнені, що зі всіма завдання­ми ми успішно справимося, адже в службі зайнятості та у нашому навчальному закладі трудяться висококваліфіковані фахівці, справжні про­фесіонали, які володіють якостями, необхідними для працівників соці­альної сфери, - чуйністю, добрози­чливістю, умінням співпереживати людям.

Зі святом Вас, шановні колеги!

З повагою

адміністрація Рівненського ЦПТО ДСЗ

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6499868
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1169
3605
12402
6466835
7108
94288
6499868

Ваш IP: 13.58.121.131
На сервері час : 2024-05-03 14:49:00
return_links(3); ?>