Хмельницькі колеги ознайомилися з навчанням безробітних у Рівному

 

DSC 000127 січня з метою вивчення досвіду роботи Рівненського обласного центу зайнятості до Рівного завітала представницька делегація з Хмельниччини на чолі з директором обласного центру зайнятості Сергієм Черешнею.

У рамках візиту до Рівненського центру професійно-технічної освіти для директорів базових центрів зайнятості та працівників Хмельницького обласного центру зайнятості відбулась презентація Олександрійського навчального відділення, навчально-виробничого комплексу за адресою вул. Підкови,17а, навчальної бази за адресою вул. Пирогова, 8.

Гості познайомились з матеріально-технічною базою навчальних відділень, відвідали майстерні та навчальні кабінети. Зацікавило їх новітні технології навчання, які використовуються педагогічними працівниками РЦПТО, сучасне високотехнологічне обладнання, яким оснащені майстерні, машинно-тракторний парк, автодром.

 
513541654653

 

Гарні враження залишились у гостей від знайомства з навчанням слухачів на вул. Пирогова, 8. Тут здобувають професії майбутні діловоди, секретарі керівника ( організації, підприємства, установи), швачки, кравці та закрійники. Детально ознайомились колеги з Хмельниччини з інформаційно-консультаційним центром, на базі якого можна отримати професії IT-технологій. Серед них: оператор інформаційно-комунікаційних мереж, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, монтажник інформаційно-комунікаційного устаткування, оператор комп’ютерної верстки. Крім того, безробітні мають можливість підвищити кваліфікацію за різними напрямами. Гості взяли участь у іспиті слухачів, які навчались за напрямом «Web-дизайн: проектування, створення та супроводження web-вузла». Вони ознайомились з проектами зі створення власних web-сайтів, які захищали слухачі. Серед них:сайт-візитівка міста Славута, інтернет-магазин іграшок, створених власними рукам «Handmade», фан-сайт гри «HellPlay», сайт - візитівка Repetobaza ( на допомогу тим, хто хоче навчатися гри на гітарі ), сайт вчителя початкових класів, сайт Ari-StyleВідвідали хмельничани і гуртожиток, в якому проживають безробітні. На власні очі вони побачили гарні умови, які створені для тих, хто приїздить на навчання, в тому числі – із сусідньої Хмельниччини. для створення власної поліграфічної фірми, інтернет-магазин весільних суконь «Біла казка».

Гарні враження у відвідувачів склалися під час ознайомлення з навчально-виробничим комплексом, на якому здійснюється підготовка кадрів для готельно- ресторанної галузі та туристичної сфери. Тут є власний салоном-краси, віртуальна туристична фірма, навчальні готель, ресторан та міні-маркет.

DSC 0062Увазі гостейслухачі та педагоги запропоновали калейдоскоп-презентацію професій, за якими здійснюється навчання унавчальному відділенні. Відбулосябармен-шоу, у якому майстер виробничого навчання Анатолій Шолодько, володіючи високою майстерністю, демонстрував техніку жонглювання «флейринг», використовуючи різноманітний барний інвентар. Цей виступ створив незабутню атмосферу свята.   

Присутні були у захопленні від влаштованого показу образів-моделей різних стилів та часів: від стилю 50-их Мерлін Монро і до неформальної молоді, панків, хіпі. У шоу навіть брала участь сучасна панянка з песиком кишенькової породи. Цікаво було представлено весільний та вечірні стилі, образи ділової жінки.

Створили ці незабутні образи майбутні перукарі, візажисти, косметики, манікюрники під керівництвом майстрів виробничого навчання Анни Зотік, Лілії Мельник та Інни Лугової.

Здивували гостей своїми кулінарними «шедеврами» майбутні кухарі та кондитери.

До створення свята доклали зусиль і майбутні офіціанти, адміністратори.

Вражений побаченим, директор Хмельницького ОЦЗ С.Черешня сказав: «Ми з колегами - директорами всіх наших базових центрів зайнятості – вирішили: краще раз побачити, ніж сто разів почути. Не перший рік співпрацюємо, і вважаю, кращим в Україні Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ. Знаємо, як серйозно тут ставляться до підготовки та перепідготовки фахівців. Приміром, ті, кого направляємо ми, одразу ж знаходять роботу, окрім того, все частіше вчимо людей під конкретні замовлення роботодавців. У них, до речі, постійно зростає рівень вимог до фахівців: і тут його задовольняють сповна».41077

Під час обміну досвідом директор Рівненського ОЦЗ Іван Ткачук зазначив, що ми повинні вчити людей на матеріальній базі завтрашнього дня, якої ще немає навіть у роботодавців. Другий принцип: навчання має бути максимально компактним та швидким: адже роботодавець не чекатиме роками. Третій – гнучкість: навіщо, скажімо, матері трьох дітей щодня їздити на лекції, коли теорію можна вивчити дистанційно? А практичні навики отримати та закріпити треба на нашій навчальній базі. Словом, маємо дати роботодавцю такого вишколеного фахівця, який відповідатиме вимогам часу.

DSC 0067Директор Рівненського ЦПТО ДСЗ Володимир Псюк продемонстрував мультимедійну презентацію послуг навчального закладу.

Така форма роботи, як обмін досвідом фахівців центрів зайнятості різних областей сприятиме досягненню спільної мети - дати безробітним професійну путівку в життя, а роботодавцям – кваліфікованих працівників.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6492655
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2336
2853
5189
6466835
94183
69298
6492655

Ваш IP: 18.188.142.146
На сервері час : 2024-04-30 22:22:09
return_links(3); ?>