Яким би не був торговельний заклад – великим чи малим, спеціалізованим, комбінованим, універсальним чи мінімаркетом,... - найважливішу роль у ньому відіграє, звісно ж, асортимент товарів.
Проте, робітники, які обслуговують вас - пропонують товари, розраховують, консультують, - остаточно формують враження від закладу, рівня обслуговування та його атмосфери.
І це – продавці прод і непродтоварів та касири торговельного залу!
За словами вихователя Рівненського центру ПТО ДСЗ Ірини Гарнаги, постійна робота над собою, досягнення поставлених цілей, амбітні плани та їх втілення – це обов’язкові якості людей, що прагнуть успіху. Із безробітними, які наважилися на нове навчання, нову професію, в освітньому закладі постійно спілкуються, мотивують, підтримують та допомагають опанувати новий досвід.
Так, днями майбутні кравці взяли участь у семінарі «Самовдосконалення як інструмент розвитку особистості». Ірина Василівна зауважує: «Слухачі активно обговорюють питання особистісного зростання, цікавляться, як покращити комунікації із майбутніми замовниками, як проявити в роботі творчість та досягти максимального ефекту. Група досить різнопланова, тут навчаються слухачі різного віку, уподобань та світоглядів. Але усіх об’єднує прагнення професійного і особистісного росту».
Безробіття – складне випробовування та важкий період не лише для звичайного українця, але й загалом для держави. Оперативно відреагувати на ситуацію, допомогти зорієнтуватися у вільних вакансіях, опанувати нову затребувану професію безробітним громадянам допомагає Державна служба зайнятості. Зареєструвавшись у центрах зайнятості, безробітні мають унікальну можливість віднайти себе у новій сфері, опанувати нові професійні знання та достойно влитися у трудові колективи. Найкращим прикладом слугують реальні життєві історії. Про те, як навчаються слухачі у Рівненському центрі ПТО ДСЗ – у новинному сюжеті від телеканалу Інтер.
Відео можна переглянути за посиланням https://youtu.be/cK37vyxpbl4
І це не перебільшення! На відкритому уроці, який провела викладачка Рівненського центру ПТО ДСЗ Ірина Горпишина в групі майбутніх секретарів керівників (організації, установи, організації), вивчали тему утилізації документів. Відповідальна організація роботи секретаря, скрупульозне ставлення до формування і руху потоків документів, а також своєчасна утилізація «відпрацьованих» документів напряму забезпечують бездоганний порядок на підприємстві та сприяють конфіденційності.
Слухачі із Рівного, Гощанського та Сарненського районів сповнені натхнення та азарту: вони націлені на відповідальне навчання, дбають про максимальне засвоєння нових тем. Сьогодні група вивчала види організаційної техніки, зокрема, знищувачі документів - шредери. Таке професійне обладнання має різні види, будову та принципи роботи, використовується для операцій різної складності. При веденні уроку було задіяно інтерактивну дошку та використано мультимедійну презентацію, що пожвавило інтерес слухачів.
Для слухачів Рівненського центру ПТО ДСЗ за професією «Агент з організації туризму», направлених на навчання Рівненським міським центром зайнятості, Здолбунівською і Рівненською районними філіями Рівненського обласного ЦЗ та Луцьким міським ЦЗ, провели насичений тренінг- практикум. Тему «Психологія ефективних продажів в індустрії туризму» вони обрали самостійно. Як поділилася майстер виробничого навчання Інна Лугова, слухачі активно включаються у роботу, вивчають особливості спілкування із клієнтами і - відчули усі «принади» карантину. Саме тому слухачка із Здолбунівщини Наталія Марчук від імені групи звернулася до педагогів за допомогою. Як правильно організувати роботу в агентствах, як досягти успіху в непростих умовах карантинних обмежень?..
Вихователь центру Ірина Гарнага запросила на зустріч із слухачами рівненського бізнес-тренера Володимира Новацького.
#професії_рівне_цпто
Кухні усіх народів пропонують кондитерські смаколики – мармелад, суфле, зефір, желе... Вони приваблюють барвистими орнаментами, цікавими формами та, звісно ж, вишуканими смаками. Такі апетитні та яскраві вироби з’являються у кондитерських цехах, де працюють кваліфіковані робітники. І тут фантазіям та творчості немає меж!
У групі слухачів, що навчаються на базі навчально-виробничого комплексу за професією «Кондитер» щоразу нові досягнення. Виробниче навчання – це як дослідницька робота: відкриваєш нове, випробовуєш незвідане, експериментуєш... Майстер виробничого навчання Світлана Рибачок поділилася: «Із кожним заняттям майбутні кондитери стають на крок ближче до майстерності. Цікава та «капризна» тема «Приготування желе та прикрас із нього» не злякала слухачів, а навпаки додала професійного азарту та наснаги!».