Графік формування груп слухачів на 2024 рік
Графік формування груп слухачів на квітень-червень 2024 р.
Традиційно слухачі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за напрямом «Створення додатків у середовищі Unity 3D на C#» на заняттях, під час роботи над проектами, розділяються на команди, кожна з яких створює свій ігровий додаток і згодом презентує його перед комісією. Щоразу на підсумковому занятті слухачів присутні представники роботодавців – ігрових компаній, які професійно оцінюють доробок кожного розробника, його вміння та перспективність. Як правило, роботодавці, підбираючи собі кадри, пропонують виконати пробні завдання.
Туризм – заняття для активних, закоханих у природу і життя, відкритих і щирих людей. Туризм - неймовірно популярний, і ця популярність продовжує зростати саме завдяки ініціативним, цілеспрямованим професійним «провідникам» - фахівцям. По всьому світу відкриваються агентства і з'являються компанії, які пропонують організацію різноманітних турів у різні куточки світу.
Погодьтеся, подорожі – це не тільки спосіб цікаво провести відпустку. Це особливий ритм життя, нове пізнання себе, інших людей і світу, розширення кругозору, набуття цікавого досвіду, нерідко зміна характеру, а ще – нові друзі і незабутні емоції.
-радить психолог, коуч-тренер, кандидат психологічних наук Інна Дружиніна.
Днями на запрошення вихователя Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Ірини Гарнаги вона зустрілася із молодими педагогами закладу. Мета заходу – пошуки і знаходження ресурс-підтримки, який би допомагав у роботі, за допомогою методики ведення занять у стилі коучингу.
Найпродуктивнішим і найулюбленішим для слухачів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є, звісно ж, виробниче навчання. Майбутні кваліфіковані фахівці своєї справи опановують професійні вміння, пробують власні сили, здобувають професійний і комунікаційний досвід, відточують майстерність. Так, у групі слухачів РЦПТО ДСЗ за професією «Бармен» тривають насичені, цікаві, з «нотками вишуканого аромату» практичні заняття. Слухачі разом із своїм наставником – майстром виробничого навчання Анатолієм Шолодько поринають у безмежний світ насолоди, дізнаються про особливості та секрети створення якісних коктейлів, «набивають руку» у приготуванні гарячих напоїв, словом, вчаться бути господарями за барною стійкою та створювати особливу атмосферу для своїх майбутніх клієнтів.
21 січня із робочим візитом до Рівненського обласного центру зайнятості завітала заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Ольга Макогон. Одним із перших вона відвідала навчальне відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, що у Рівному на вул. Пирогова,8. Гості презентували напрями підготовки кваліфікованих робітників та робітничі професії, за якими навчають у відділенні. Директор РОЦЗ Іван Ткачук та директор РЦПТО ДСЗ Володимир Псюк презентували найпотужніший навчальний заклад у системі профтехосвіти ДСЗ, який впродовж 26 років готує кваліфікованих робітників за 56 ліцензованими професіями і 200 напрямами цільової підготовки.
Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості долучився до Всеукраїнського експерименту щодо впровадження елементів дуальної форми професійно-технічного навчання безробітних.
Дуальна освіта – це поєднання роботи і навчання, коли кваліфікованого робітника навчальний заклад готує разом із підприємством і для підприємства. Слухач проходить виробниче навчання безпосередньо на реальному робочому місці. Компанія визначає потрібні їй професії і співпрацює із навчальним закладом.
Шеф-кухар, співвласник популярного рівненського гастрокафе LOK, досвідчений і закоханий у професію Олександр Медведь поділився: «Такий шлях підготовки професійних кадрів особливо зручний та на часі, адже не потрібно буде окремо навчати нових робітників, адаптувати їх до особливостей нашого закладу. Уже під час виробничого навчання слухачі центру працюють на реальних робочих місцях, вливаються у наш колектив, вивчають особливості та «секрети» нашої кухні».