Професійне навчання - це цінні знання та практичні навички з актуальних на вітчизняному ринку праці професій.
Сьогодні, в рамках реалізації Всеукраїнського проєкту «Ветерани: від діалогу – до працевлаштування», на базі Рівненського міського центру зайнятості відбулася презентація освітніх послуг Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Серед відвідувачів – безробітні та демобілізовані учасники АТО. Представниця РЦПТО методист Валентина Кузнєцова поділилася: «Вкрай важлива підтримка служби зайнятості людям, котрі обирають подальшу мирну професію. У нашому навчальному закладі представлено більше півсотні робітничих професій та близько 200 напрямів, затребуваних у найрізноманітніших галузях. Доросла людина, незалежно від віку, може обрати професійне навчання за будь-якою з них та якісно змінити своє життя». Додамо, разом із освітянами та представниками служби зайнятості на заході були присутні представники роботодавців,
Перші заняття виробничого навчання у групі майбутніх кухарів. За словами майстра виробничого навчання Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Світлани Клімчук, особливо активно проявили себе слухачі Степанюк Василь та Савчук Тетяна. Не відстають від успішних одногрупників і поспішають за ними Радчук Романа, Слободюк Аліна та Кендись Вікторія.
Сміливо приступає до роботи Тетяна та готує рибу, запечену з овочами. Романа завзято замішує пісочне тісто на сирний пиріг, а Василь розробляє рибу та обсмажує її в кукурудзяному борошні. За словами майстра, у вирізанні фруктів (карвінг) найбільше терпіння проявила Вікторія.
Традиційно наприкінці серпня у Рівному організовують масштабне видовищне дійство – Міжнародний фестиваль «Металеве серце». Організатори свята по-справжньому дбають про самобутність свого міста, співпереживають за долю майстрів кування. Фестиваль популяризує старовинне ремесло, яким багата Рівненщина, об’єднує талановитих і закоханих у професію ковалів з усього світу на унікальному рівненському майданчику. Незмінним учасником фестивалю є і Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, адже однією із найпопулярніших робітничих професій, за якими навчає заклад, є професія «Коваль ручного кування». Про успіхи талановитих випускників відомо далеко за межами Рівненщини, а майстра виробничого навчання Сергія Торулю знають і цінують у великій ковальській спільноті. Сьогодні експозицію Гощанського навчального відділення РЦПТО ДСЗ (саме тут готують ковалів ручного кування) він представляє разом із своїми слухачами. Брати Андрій та Олексій Нізовці з Ізяслава Хмельницької області вподобали ковальську справу, мріють стати кваліфікованими майстрами та демонструють на фестивалі свої роботи.
Від імені колективу Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та особисто від мене прийміть найщиріші вітання з нагоди 28-ї річниці Незалежності України!
Цей день є результатом тисячолітньої боротьби українського народу за право мати свою державу - вільну, сильну, незалежну і відзначається як найголовніше свято нашої країни.
Святкуючи разом славну річницю, від душі бажаю усім українцям миру, міцного здоров’я, наснаги, піднесеного настрою, віри у власні сили та у щасливе майбутнє України!
Директор РЦПТО ДСЗ Володимир Псюк
Як повідомив завідувач майстерні (навчально-виробничої) Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Анатолій Шолодько, слухачі, що навчаються за професією «Бармен», нещодавно побували на екскурсії у виробничих цехах Рівненського пивзаводу «Рівень». Чудові комунікації із представниками роботодавця, активна освітянська позиція навчального закладу сприяють повноцінному та гармонійному професійному розвитку безробітних. Традиційно майбутні бармени мають чудову нагоду поспілкуватися із досвідченими представниками галузі, побувати в кращих закладах Рівного, відвідати практичні семінари та професійні майстер-класи.
Майстер виробничого навчання Анна Денис відзначила великий інтерес слухачів до подібних заходів. Майбутні бармени дізналися про історію виникнення підприємства, його потужності, позиціонування на ринку пива, кращі традиції та навіть секрети пивоваріння.