Графік формування груп слухачів на 2024 рік
Графік формування груп слухачів на квітень-червень 2024 р.
Найкраща підготовка робітника до реальної роботи – це звичайно ж виробнича практика. На цю подію слухачі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Робітник фермерського господарства» чекали з нетерпінням. Навчання триває 12 місяців, а виробнича практика – близько 3 місяців.
Про враження слухачів від перших днів хоча й навчальної, проте професійної діяльності, дізнавалися старший майстер Олександрійського навчального відділення Ірина Танасюк і майстри виробничого навчання Павло Поліщук та Сергій Якобчук. Отож,
У Березнівському районному споживчому товаристві – суттєве кадрове поповнення: слухачі, котрі навчалися у Костопільському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Продавець продовольчих товарів», стали повноцінними робітниками. Відтак, вчорашні безробітні отримали не лише документи про освіту, але й справжню винагороду за сумлінне навчання – очікувану роботу.
На базах навчальних відділень Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості тривають зустрічі із роботодавцями різних галузей. Навчальний заклад оперативно реагує на вимоги сучасного ринку праці та готує кваліфікованих робітників відповідно до потреб і вимог роботодавців. Одне з відділень РЦПТО ДСЗ (м. Рівне, вул. І. Підкови, 17а) надає освітні послуги за професіями сфери туризму, побутового обслуговування; готельного господарства та ресторанної справи. Тут слухачі із різних регіонів проходять навчання за професіями «адміністратор», «агент з організації туризму», «покоївка», «кухар», «кондитер», «бармен», «офіціант», «майстер ресторанного обслуговування», «перукар (перукар-модельєр)», «манікюрник», «педикюрник», «косметик», «візажист».
У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості триває унікальний процес - оцінювання майстерності кухарів, які з тих чи інших причин не мають офіційного підтвердження своїх професійних навичок. Днями претенденти із Рівненщини та Луцька демонстрували свої кухарські вміння на базі РЦПТО ДСЗ. До послуг кухарів – навчальна кухня, оснащена сучасним технологічним обладнанням, навчальний ресторан, а також посуд та інвентар. Кухарі працювали у два етапи: здавали теоретичний матеріал та готували.
Роботодавці північних районів області побували у Сарненському навчальному відділенні, де ознайомилися із освітніми послугами Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. презентували. Захід, на якому презентували навчальний заклад, став своєрідним майданчиком для конструктивного діалогу, адже там порушувалися питання проходження слухачами виробничої практики та їх подальшого працевлаштування на підприємствах роботодавців.
У Рівному на базі міського центру зайнятості відбувся Форум професійних майстрів «Живи і працюй в Україні!», до якого долучилися представники Рівненського обласного та міського центрів зайнятості, Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ, Домової служби, представників управління освіти і науки Рівненської ОДА, професійно-технічних навчальних закладів.
Метою форуму стало сприяння професйному розвитку майстрів, допомога безробітним у започаткуванню і розвитку власного бізнесу. На заході зустрілися професійні робітники та безробітні, які прагнуть реалізувати себе.