Особливою перевагою Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є те, що слухачі під час навчання здобувають нові комунікації, дізнаються про новини галузі, відвідують спеціалізовані виставки, стають учасниками проектів і конкурсів. Міжнародна сільськогосподарська виставка «Агро 2019» об’єднала у цьому році близько 1300 потужних компаній із 15 країн. Побувала на виставці у Києві і делегація РЦПТО, до якої увійшли слухачі за професією «Робітник фермерського господарства», майстри виробничого навчання Сергій Якобчук і Павло Поліщук, викладачі Віктор Ковальчук і Віктор Академицький та лаборант Аліна Романюк.
Наступним кроком виробничого навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості майбутніх кваліфікованих кухарів стало випікання еклерів. Навчальна кухня-лабораторія наповнилася апетитним ароматом, над роботою згуртувалася уся команда. Майстер виробничого навчання Світлана Клімчук поділилася: «Здавалося б простий кулінарний рецепт! А коли слухачі приступили до самого процесу, - зрозуміли, що надто легко зіпсувати вироби – пересмажити чи неправильно замісити тісто….І все – ніжні еклери так і залишаться на картинці і в уяві!» Тому кухарі скрупульозно, акуратно, крок за кроком дотримувалися рецептур, дослухалися до повчань майстра. І успіх не забарився! Перші чудові золотисті еклери радували команду початківців та й саму наставницю.
Web-дизайн у сучасному середовищі вже цілком самостійне явище. Його в якості інструменту для роботи використовують при верстці та оформленні графічного дизайну сторінок web-сайтів. Правильно використані акценти, функціональне наповнення, вибір стилю, мобільність та багато іншого сприяють упізнаваності, приваблюють відвідувачів, відображають формат діяльності того чи іншого підприємства, сприяють розширенню їх клієнтських баз.
Сучасний користувач інтернет-ресурсів прагне максимально зручного, чіткого, зрозумілого та завершеного сайту, адже користуватися ним доводиться за різних умов. Якими є сучасні вимоги замовників сайтів, які особливості контенту треба враховувати та наскільки сайт зручний для відвідувачів – ці та багато інших питань слухачі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості детально розглядали під час підготовки до підсумкового заняття.
Викладач РЦПТО Ігор Яроцький поділився: «Саме реальні замовлення від роботодавців або ж просто знайомих, серйозні прагнення просувати власну справу, здобувати клієнтів змушують не просто слухати викладача, а постійно ініціювати нові й нові пізнання
Сучасний користувач інтернет-ресурсів прагне максимально зручного, чіткого, зрозумілого та завершеного сайту, адже користуватися ним доводиться за різних умов. Якими є сучасні вимоги замовників сайтів, які особливості контенту треба враховувати та наскільки сайт зручний для відвідувачів – ці та багато інших питань слухачі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості детально розглядали під час підготовки до підсумкового заняття.
Слухачка Ірина Чорна, направлена на навчання Рівненською районною філією Рівненського обласного центру зайнятості, поділилася враженнями та результатами навчання за напрямом «Практичний веб-дизайн: проектування, створення та супроводження веб-вузла». Її підсумкова робота - сайт-візи́тка Рівненського центру ПТО ДСЗ.
На базі Корецької районної філії Рівненського обласного центру зайнятості для безробітних району відбувся профорієнтаційний семінар. Майстер виробничого навчання ковалів Сергій Торуля розповів про професії, яким навчають у РЦПТО та, зокрема, у Гощанському навчальному відділенні, про сучасну навчальну кузню, обладнання, перспективи і особливості професії «Коваль ручного кування». Про ковалів Рівненщини знають далеко за межами України, до Гощі на навчання приїздять із різних областей, майстер-класи з ковальства на базі відділення проводять відомі зарубіжні ковалі…Така інформація захопила та зацікавила присутніх. Сергій Торуля детально відповів на запитання присутніх щодо умов зарахування на навчання, практики та можливості започаткувати власну справу. Бурхливе обговорення нової та корисної інформації тривало і після семінару.
Слухачі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості - майбутні кваліфіковані кухарі наближаються до вагомого рубежу – виробничої практики: останні приготування в останні дні виробничого навчання на базі навчальної кухні-лабораторії.
Майстер виробничого навчання Світлана Клімчук впевнено коментує: «Слухачі старанно і відповідально навчалися, опанували технологічні процеси, вивчили роботу сучасного обладнання, отож, зможуть достойно зарекомендувати себе у закладах роботодавців. Саме на базах партнерів-підприємців наші слухачі проходитимуть виробничу практику». А допоки – оцінюються їхні духмяні курячі рулетики в беконі, пухкі пончики, золотистий пиріг із м’ясним фаршем, закритий рибний пиріг, вітамінний ягідний кисіль з м’ятою, ситна юшка «по-селянськи»…