Побачити на власні очі… або Історія успіху дизайнерки із міста Кропивницького

Задля Батьківщини треба жертвувати навіть славою.

Латинське прислів’я

К.УразовськаІсторія пошуку роботи, пошуку себе мешканки міста Кропивницького, безробітної в минулому, а сьогодні дизайнерки меблів Катерини Уразовської могла розпочатись зовсім інакше...

Трохи історії.

Уразовська Катерина Миколаївна народилась у місті Рубіжному Луганської області. Шкільні роки пройшли в селі Михайлівці, що на Кіровоградщині. Саме тут, у сільській школі, Катя почала мріяти про освіту в галузі дизайну, оскільки залюбки і з легкістю займалась оформленням шкільних заходів, стендів для класів та школи. Вибір подальшої освіти був очевидний. Після школи вона навчалася у Кіровоградському інституті регіонального управління та економіки, де здобула кваліфікацію бакалавра з дизайну. Згодом, продовжила навчання у Східноєвропейському університеті економіки та менеджменту, де підвищила свої знання в області ландшафтного дизайну.

 

Війна на Сході

«Після закінчення навчання стрімко випробовувала свої здібності в різних дизайнерських напрямках: виконувала замовлення зі створення корпусних меблів, вітрин для магазинів, також спробувала себе у бізнесі. Тривалі військові дії на сході України та плітки навколо цього не давали мені спокою», – згадує колишня безробітна.

Тому восени 2018 року Катерина Миколаївна приймає рішення підписати контракт зі Збройними Силами України. Здобувши посаду військового зв’язківця, бере участь у зоні АТО/ООС. Після закінчення строку дії контракту зрозуміла, що кожна людина має бути корисна для своєї Батьківщини тоді, коли вона викладатиметься саме в тій галузі, до якої є хист.

«Я пишаюся тим, що, ризикуючи власним життям, змогла зробити хоч маленький внесок під час військових дій на сході країни, підтримати побратимів та посестер, виконуючи військовий обов’язок. Зараз я вдячна всім військовослужбовцям, які брали та беруть участь у захисті цілісності нашої держави», – ділиться пані Катерина.

У пошуку роботи

Повернувшись у місто Кропивницький, спробувала знову поринути у цивільне життя. Першочергове завдання - це пошук роботи. За допомогою звернулась до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості.

Серед послуг, про які поінформувала кар’єрна радниця, Катерину зацікавило професійне навчання, а переглянувши перелік професій, обрала «Дизайнер меблів».

«Під час військової служби часто згадувала дизайн уві сні. Творча робота, малювання, рукоділля, ландшафтний дизайн... – це все про мене! І я вирішила обрати свою професію».

За порадою кар’єрного радника, безробітну скерували на підвищення кваліфікації за напрямом «Створення тривимірної графіки у програмі «Autodesk 3ds Max» до Рівненського центру ПТО ДСЗ.

Шлях до професії

«Я була вражена відповідальністю викладачів. Таке навчання надихає і дає стимул розвиватись. На кожному занятті ми вчилися робити щось нове. Було багато практики – нам давали завдання, які потрібно було виконати. Це і розбір та моделювання об’єктів, створення та налаштування освітлення сцен, камер, візуалізація сцен та імітація зовнішнього середовища. І варто зазначити, у центрі створено усі умови – тут хороші комп’ютери, є 3D-принтер, на якому можна відразу роздрукувати свою модель і продемонструвати результати».

Дизайн К.Уразовська

DSC 6504

Катерина Уразовська додає: «Я давно йшла до своєї мрії, не рік і не два. Були помилки, невдачі, але я не зупинялась, робила висновки і з новими силами йшла до мети. І ось моя мрія збулася. Час навчання промайнув швидко, і вже сьогодні я маю роботу».

За направленням міськрайонного центру зайнятості випускниця працевлаштована на посаду дизайнера меблів до ФОП Ігнатьєвої С. А. та займається улюбленою справою.

                  За матеріалами Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6479271
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1549
2898
12435
6436083
80799
69298
6479271

Ваш IP: 3.139.86.56
На сервері час : 2024-04-26 21:37:59
return_links(3); ?>