#підприємці_захист_рівне_цпто
«Я планую надавати послуги з прибирання, а саме - створити клінінгову компанію. Моя компанія буде надавати такі послуги, як генеральне прибирання квартир та будинків, комерційних та офісних приміщень, прибирання після ремонту, підтримуючого прибирання, хімчистка м'яких меблів та килимів, миття вікон. Територією своєї діяльності я обираю місто Луцьк та Волинську область. Актуальність моєї бізнес-ідеї полягає в тому, що дані послуги завжди будуть користуватися попитом серед споживачів, які прагнуть чистоти в своїх оселях та на робочих місцях, а часу на це їм бракує...», - такими були аргументи на користь клінінгової компанії слухачки Рівненського центру ПТО ДСЗ Анастасії Матвіюк. Вона, як і її одногрупники, вирішила стати підприємцем.
Успішне підприємництво сьогодні неможливе без високої кваліфікації, глибоких знань та правової обізнаності. Підприємці – це енергійні та ініціативні люди, що прагнуть якнайефективніше організувати власну справу, втілити в життя нові ідеї та проєкти, своєю невтомною працею активно сприяють розвитку регіонів.
На сучасному ринку непросто віднайти свою нішу, скласти гідну конкуренцію, привабити клієнтів. Грамотно скласти бізнес-проєкт, аргументувати та вдало захистити його – навчають у Рівненському центрі ПТО ДСЗ за напрямом «Підприєиець-початківець».
Рівненський центр ПТО ДСЗ оцінює результати неформального навчання кухарів із 2016 року. Усі, хто вміє і любить куховарити, хто планує працювати в офіційних закладах, здобувши самостійно навички роботи, звертаються до освітнього закладу та проходять дводенний іспит: підтверджують теоретичні та практичні знання. Оцінювання кухарів проводиться на базі навчально-виробничого комплексу в Рівному на вул. І.Підкови,17А. До послуг претендентів - досвідчені педагоги, сучасна навчальна кухня, інвентар, обладнання, ресторан. Оцінює знання претендентів кваліфікаційна комісія Рівненського центру ПТО ДСЗ.
Роботу з оцінювання традиційно проводять партнери освітнього закладу, кращі представники галузі. Днями голова комісії - директор, шеф-кухар кейтерингової компанії «Базилік» Олександр Жуковський, члени комісії - викладачки спецпредметів Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу Олена Самолюк і Людмила Севрук та секретар комісії – лаборант РЦПТО Ольга Гонта давали оцінку кухарським знанням і вмінням претенденток із Волині та Рівненщини.
Однією з особливостей навчання у Рівненському центрі ПТО ДСЗ є те, що слухачі за різними професіями мають унікальну можливість долучатися до професійних майстер-класів, практикумів, конкурсів, фестивалів... В умовах карантинних обмежень цей список, на жаль, суттєво зменшився. Але місце для благодійності освітній заклад завжди має у своєму щільному робочому графіку. Сьогодні ви маєте змогу поспостерігати (а за бажання й долучитися) за акцією на підтримку однієї чарівної дівчинки... Майбутні візажисти без вагань відреагували на захід.
Переглянути сюжети можна за посиланнями
Яким би не був торговельний заклад – великим чи малим, спеціалізованим, комбінованим, універсальним чи мінімаркетом,... - найважливішу роль у ньому відіграє, звісно ж, асортимент товарів.
Проте, робітники, які обслуговують вас - пропонують товари, розраховують, консультують, - остаточно формують враження від закладу, рівня обслуговування та його атмосфери.
І це – продавці прод і непродтоварів та касири торговельного залу!
За словами вихователя Рівненського центру ПТО ДСЗ Ірини Гарнаги, постійна робота над собою, досягнення поставлених цілей, амбітні плани та їх втілення – це обов’язкові якості людей, що прагнуть успіху. Із безробітними, які наважилися на нове навчання, нову професію, в освітньому закладі постійно спілкуються, мотивують, підтримують та допомагають опанувати новий досвід.
Так, днями майбутні кравці взяли участь у семінарі «Самовдосконалення як інструмент розвитку особистості». Ірина Василівна зауважує: «Слухачі активно обговорюють питання особистісного зростання, цікавляться, як покращити комунікації із майбутніми замовниками, як проявити в роботі творчість та досягти максимального ефекту. Група досить різнопланова, тут навчаються слухачі різного віку, уподобань та світоглядів. Але усіх об’єднує прагнення професійного і особистісного росту».