Зустріч із кондитерами та візажистами надихнула рівненських безробітних у виборі професії

0 02 05 c37ce8167540f0a3b088789bb8e658b7f9aaebceda4988e60a95881a1964b423 a9927550#екскурсії_рцпто_дсз

У Рівненському центрі ПТО ДСЗ тривають зустрічі із безробітними області. Днями для групи із Рівненського району організували зустріч із професіями готельно-ресторанного господарства, сфери туризму та послуг. Свої двері гостинно відчинив навчально-виробничий комплекс, що у Рівному на вул. І.Підкови,17А. Старший майстер Олена Хоміна запропонувала гостям побувати у навчальних аудиторіях, спеціалізованих кабінетах, лабораторіях, майстернях, кондитерському цеху, навчальному ресторані, барі, Салоні краси... Потенційні слухачі освітнього закладу мали чудову нагоду поспостерігати за навчальним процесом у групах за професіями «Візажист» та «Кондитер». Цікаві, насичені заняття, доброзичлива, конструктивна атмосфера освітнього закладу зацікавили безробітних , вони дізналися про терміни навчання, виробничу практику, перспективи працевлаштування...

Найкращим провідником у світ будь-якої професії є безпосередній контакт із її представниками – досвідченими та майбутніми, котрі здобувають професійні знання. І такі зустрічі Рівненський центр ПТО ДСЗ активно пропагує, підтримує та вітає!

Майстер-клас із кондитерства презентували на відкритому уроці

0 02 05 561f9de912c357e2972da6457161e7e19833ca7887213236c0fd00a091288d91 d7afa845#відкриті_уроки_кондитери_рцпто

Майстер виробничого навчання Світлана Рибачок свій відкритий урок у групі майбутніх кондитерів презентувала, як урок формування складних умінь. На базі навчально-виробничого комплексу Рівненського центру ПТО ДСЗ – у кондитерському цеху безробітні міста Рівного, Гощанського та Рівненського районів опановують важливі навички роботи, зокрема, із начинками. Приготування котлетної маси із м’яса та субпродуктів і формування напівфабрикатів і страв із неї - лише на перший погляд просте. Однак, для кваліфікованого кондитера важливими є усі деталі процесу – від вибору, підготовки продуктів до перекручування, додавання спецій… до, власне, готової маси. Поряд із вивченням технології приготування борошняних кондитерських виробів ця тема ще на крок наближає слухачів до майстерності.

Кваліфіковані електрозварники працюватимуть на підприємствах Рівненщини та Хмельниччини

0 02 05 c9f4ae01839d0321169cfe7240c930183bc912ba056e2dbb154d7649c0c5d507 bc5003e3Кінець лютого для безробітних Рівненщини та Хмельниччини, а нині випускників став початком нової трудової діяльності. 7,4 місяця тому вони прийшли на навчання до Олександрійського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ, аби здобути професію «Електрозварник ручного зварювання». Насичені заняття із досвідченими педагогами, відмінна навчальна база - Центр сучасних зварювальних технологій, тісні комунікації із роботодавцями дозволили ефективно опанувати нові, сучасні знання і навички. Головний підсумок навчання – пропозиції від партнерів освітнього закладу щодо подальшого офіційного працевлаштування.

Як поділився викладач Дмитро Зброжек, навчання електрозварників традиційно відбувається у два етапи: перша частина – підтвердження 2-го кваліфікаційного розряду (слухачі під час виробничої практики виконують зварювальні роботи покритим плавким електродом методом ММА), друга – підтвердження 3-го кваліфікаційного розряду (слухачі виконують зварювальні роботи покритим плавким електродом у вертикальному і горизонтальному просторових положеннях зварного шва, а також електродугове різання).

#електрозварник_ручного_зварювання_рцпто

Рівненські підприємці-початківці кидають виклик карантину

DSC 1155#підприємці_початківці_рівне_цпто

Двотижневі заняття підприємців-початківців, направлених на навчання до Рівненського центру ПТО ДСЗ Рівненським міським ЦЗ, Млинівською, Рівненською, Здолбунівською районними філіями Рівненського обласного ЦЗ, дозволили повноцінно вивчити основи бізнес-планування, маркетинг, податкове законодавство, основи ринкової економіки та яскраво, аргументовано і впевнено презентувати своє бачення розвитку власної справи. Серед тем, які обрали майбутні підприємці, - відкриття магазину молочної продукції, магазин-майстерня «Оптика», «Центр підтримки агробізнесу», магазин нижньої білизни, бізнес-план виробництва та продажу електронних плат для управління електрообігрівачами, консультаційні автопослуги, надання послуг з обслуговування та монтажу систем опалення, водопостачання та водовідведення, роздрібна торгівля комплектуючими.

Як зауважує заступниця директора РЦПТО Руслана Бодренко, нинішні проекти досить виважені та аргументовані, відображають нагальні потреби населення та готовність підприємців оперативно реагувати на запити ринку послуг навіть за умов непростої карантинної ситуації. Зокрема, вона відмітила актуальну та перспективну роботу Володимира Зеленчука (відкриття «Центру підтримки агробізнесу»).

Колишня фізкультурниця із Тернопільщини стала кваліфікованим кухарем

#кухар_неформальне_навчання_оцінювання_рівне_цпто20210225 120321

Світлана Колужняк любить і вміє готувати. Жінка має вищу педагогічну освіту, досвід роботи продавцем, проте особливо вподобала кухарську справу. Аби офіційно працювати за професією кухаря, - звернулася до Чортківської районної філії Тернопільського ОЦЗ, і там порадили підтвердити результати неформального навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ.

Як повідомила старший майстер Олена Хоміна, на базі навчально-виробничого комплексу, що на вул. І.Підкови,17А у Рівному, претендентка у дводенний термін успішно склала кваліфікаційну атестацію. Тестові завдання жінка виконала першого дня, а на другий – працювала у навчальній кухні-лабораторії.

Майбутні кравці досліджують «невидиму руку ринку»

0 02 05 28a076f7a03294e5a9784985433ba2159323c0f0dc84b2c652910ec6359e6217 5f8cb526#відкриті_уроки_кравці_рівне_цпто

Безробітні, що навчаються на базі Рівненського центру ПТО ДСЗ, отримують відмінні знання не лише безпосередньо з професійних дисциплін, але й отримують навички комунікацій у сферах підприємництва, законодавства та ринкових тенденцій. «Це важливо для сучасних робітників, адже життя складається із щоденних потоків різноманітної інформації, нових завдань та ситуацій, і запропонована тема «Поняття попиту і пропозиції. Ринкова рівновага» зацікавила майбутніх кравців», - поділилася викладачка Наталія Сирочук. Разом із аудиторією педагогиня обґоворила актуальність даної теми для майбутніх кравців, з’ясували сутність таких понять, як попит і пропозиція, ознайомилися із основними законами ринку. Практична складова відкритого уроку – це графічне визначення так званої точки рівноваги. Слухачі спробували провести мозковий штурм для визначення нецінових факторів впливу на попит і пропозицію. Викладачка задоволена активністю і результатами праці на занятті.

Окрім мультимедійної презентації, присутні переглянули тематичний фільм «Невидима рука ринку» про шотландського економіста, засновника класичного напрямку сучасної економічної теорії Адама Сміта.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

8102669
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
4331
5178
24247
8044859
51449
104238
8102669

Ваш IP: 216.73.216.209
На сервері час : 2025-07-12 19:04:30
return_links(3); ?>