В Олександрійському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ пожвавлення.
Слухачі, у яких чи не найдовший період навчання – 11, 9 місяця, завершили теоретичні та практичні заняття та успішно склали кваліфікаційну атестацію за професією «Тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва категорії А1».
Час невпинно диктує нові правила, і вже запроваджено нові підходи в комунікаціях із безробітними. Більшість із тих, хто потребує сьогодні роботи, користуються комп’ютерами, а отже можуть шукати та поширювати інформацію дистанційно.
Саме тому Рівненським обласним центром зайнятості спільно з Рівненським центром профтехосвіти ДСЗ впроваджено нові форми роботи – виготовлення та розміщення відеорезюме безробітних, онлайн-співбесіди та дистанційне навчання слухачів.
Однією з форм навчання слухачів у РЦПТО ДСЗ є індивідуальна форма. Робітники, що вже працюють за обраною професією, мають змогу вдосконалитися, глибше опанувати навчальну програму, підвищити кваліфікацію.
Для таких слухачів розробляється індивідуальний план навчання, складаються графіки практики.
Здається, будь-якому ремеслу можна навчитися. Але чи так просто навчитися кувати, скажімо, квіти з металу? Дивлячись на вироби випускників РЦПТО ДСЗ, не перестаєш дивуватися та вражатися: у кожному візерунку, у кожній деталі – частинка душі майстра, його заповітна мелодія.
Підготовка такого фахівця, як коваль ручного кування, у Рівненському центрі профтехосвіти справа серйозна і вимагає наполегливості та терпіння, навіть гарту.
Професія перукаря, погодьтеся, одна із найяскравіших та затребуваних. Сьогодні про наш стиль, уподобання, ритм життя, навіть характер говорять наші зачіски.
Довжина, колір, укладка…- те, над чим мудрують перукарі, те, що створює нам настрій на увесь день, набули ваги, і над усім цим панує ціла індустрія краси.
Влилися до неї і випускники РЦПТО ДСЗ, які днями отримали свідоцтва державного зразка за професією «Перукар».
Аби на нашому столі з’явилася свіжа апетитна риба, потрібно забезпечити досить відповідальний процес із її вирощування. Сьогодні екологічно чиста, поживна та здорова їжа все більше цікавить людство, тому до представників рибної галузі особлива увага та шана. Короп, форель, осетрові – ці види риб особливо до вподоби українцям.