Всесвітньою організацією охорони здоров’я оголошено надзвичайний стан в галузі охорони здоров’я міжнародного рівня оскільки захворювання має високий ризик поширення коронавірусної хвороби у 2019 році (COVID-19) в інші країни світу.
ВООЗ та органи охорони здоров’я в усьому світі вживають заходів щодо стримування спалаху COVID-19.
Усі верстви нашого суспільства – включаючи бізнес, роботодавців – повинні приєднатись до профілактичних заходів, для того щоб зупинити поширення цієї хвороби.
Як поширюється COVID-19
Коли хвора людина чи носій захворювання з COVID-19 кашляє або видихає, виділяються краплі зараженої рідини. Більшість із них потрапляють у навколишнє середовище, поверхні та предмети – наприклад, письмовий стіл, телефони.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03. 2020 р. за № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», роз’яснень Державного центру зайнятості та з урахуванням карантинних заходів, Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості запроваджує карантин на період з 14.03 по 03.04 2020 р.
Держпраці навела рекомендації для роботодавців щодо запровадження запобіжних заходів розповсюдження COVID-19 на робочих місцях
Ринок та час диктують свої правила: окремі професії стають менш затребувані, з’являються нові, які поєднують традиції та новації. Однією із таких професій є «Робітник зеленого будівництва».
Уряд прийняв низку рішень, що мають убезпечити українців від COVID-19
Весна – пора пробудження та зустрічей із великим Тарасом. Для кожного поезія Кобзаря приходить із особливими рядками, віддзеркалює глибокі теми, настрої та думки, змушує замислитися над буттям та долею України... У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості 10 березня в актовій залі гуртожитку (м. Рівне, вул. І.Підкови,17А) відбулася чудова присвята поету, художнику та мислителю Тарасу Григоровичу Шевченку. «Вічний, як народ» - велична назва зустрічі із Тарасом для безробітних, які нині здобувають професію в РЦПТО.
На базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості постійно відбуваються цікаві зустрічі, корисні знайомства, яскраві презентації, тематичні практикуми та багато інших заходів задля повноцінного професійного навчання слухачів та максимальної їх адаптації до сучасного ринку. На запрошення навчального закладу активно відгукуються роботодавці, вони презентують майбутнім потенційним колегам і партнерам цінні вміння. Так, днями для майбутніх кухарів (м. Рівне, вул. І.Підкови,17А) було проведено майстер-клас із використання новітніх технологій. Техніку приготування Су-від м’яса та Су-від жовтків (sous vide – під вакуумом) продемонструвала партнер навчального закладу, співзасновниця Гільдії кухарів Рівненщини, бренд-шеф ресторану «Мелін» Аліса Хагенбрух. Разом із слухачами, направленими на навчання Рівненським міським центром зайнятості, Дубенською міськрайонної філією, Гощанською, Здолбунівською, Костопільською, Млинівською та Рівненською РФ Рівненського обласного ЦЗ і Ужгородським міським ЦЗ, вона «розібрала на деталі» процес зберігання найважливіших якостей продуктів за даною технологією та запевнила, що таким способом продукти готуються у закладах, які дбають про своїх відвідувачів.
Головна