(за матеріалами РТБ)
(за матеріалами РТБ)
У сьогоднішньому випуску ми говоритимемо про можливості й умови, які створює ДСЗ для навчання безробітних. Мета цього навчання - підвищити конкурентоспроможність безробітного на регіональному ринку праці, працевлаштувати його за фахом.
(за матеріалами Експрес online)
Технічний прогрес рухається семимильними кроками - роботизовані програми виконують щораз більше тих функцій, які ще донедавна виконувала людина. Ринок праці - одна зі сфер, яка зміниться найбільше завдяки розвитку науки, вважають аналітики, які представили доповідь "Future of Jobs" на Всесвітньому економічному форумі. Та не все так сумно: за підрахунками вчених Утрехтського університету та Центру європейських економічних досліджень ZEW, у Євросоюзі через роботизацію зникло 9,6 мільйона робочих місць, але водночас з'явилося 8,7 мільйона нових.
(«Вісті Рівненщини», 27.10.2017 р.)
Багато хто з нас стикався із ситуацією, коли в житті усе доводилося починати спочатку, насамперед, у професійному плані. Попередня професія стала неактуальною і неконкурентоздатною, а вступати до вищого навчального закладу чи професійно-технічного училища вже, ніби, й запізно, а головне, – немає часу для навчання, яке розтягнеться на роки.
Тож дедалі більшої популярності у світі та й в Україні набирає не лише дистанційне навчання, але й дистанційна робота, коли людина вдома може виконувати високооплачуване замовлення для потужної вітчизняної чи закордонної фірми. Розвиток інформаційних технологій зробив це реальністю.
Здається, ще ніколи державна кваліфікаційна атестація майбутніх кухарів у Рівненському центрі професійно - технічної освіти державної служби зайнятості не проходила так емоційно. Вчорашні безробітні із Житомирської та Рівненської областей, а нині випускники РЦПТО ДСЗ півроку навчалися за професією «Кухар» і нарешті продемонстрували свої знання і вміння. Присутніх членів кваліфікаційної комісії та запрошених роботодавців слухачі частували свинячими реберцями у вишневому соусі, свининою на грилі під винним соусом, «кільцями володаря», каштанами із сюрпризом, пловом «по-узбецьки» на свинині, штрудлем із грибною начинкою та славним українським борщем.
Усі ми щодня перебуваємо під чималим впливом різноманітної інформації, подій, спілкування. Нерідко увесь цей потік забирає сили, втомлює та негативно впливає на наші емоції. Як не втратити життєву енергію, зберегти оптимізм, не «вигоріти» емоційно, - говорили на психологічному семінарі-тренінгу для працівників Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.