17 жовтня на запрошення Львівського ОЦЗ Рівненський ЦПТО презентував свої освітні послуги у Бродівському районному центрі зайнятості. Спеціалісти навчального закладу підготували мультимедійні презентації, відеофільми, буклети, флаєри, брошури а також майстер-класи за професіями «вишивальник», «перукар-модельєр» та «манікюрник». Відвідувачі мали змогу не лише скласти для себе уявлення про умови навчання та проживання, але й оцінити рівень підготовки фахівців на власному досвіді: отримати вишиту серветку, стильну плетену зачіску та художній розпис нігтів.
Брак кваліфікованих кадрів у національній економіці – проблема, яка загострюється із кожним роком. Фахівці старшого покоління, які розпочали кар'єру ще за радянських часів, частково залучені до обслуговування діючих виробничих потужностей, частково – емігрували або змінили професію. Окрім цього, за життя лише поточного покоління технології докорінно змінювалися декілька разів, тому фундаментальна політехнічна освіта, отримана двадцять-тридцять років тому, не відповідає рівню сучасних технологій та обладнання. Одиниця виміру старіння знань фахівця, прийнята у США – період „напіврозпаду" компетентності, тобто зниження її на 50 % унаслідок появи нової інформації, показує, що за багатьма професіями цей період настає менш ніж через 5 років, тобто стосовно до нашої системи освіти часто раніше, ніж закінчується навчання. Звісно, окремі компанії беруть на себе видатки на перепідготовку та підвищення кваліфікації власних працівників, але ці процеси розрізнені і націлені на підготовку під вимоги конкретного виробництва, отже не можуть задовольнити усі потреби ринку праці.
Місячник «Співпраця з роботодавцями – запорука успіху» продовжився ще одним заходом, проведеним на базі навчального ресторану відділення з підготовки фахівців з туризму, готельного господарства та ресторанної справи РЦПТО ДСЗ. Цього разу на майстер-клас з приготування кави еспрессо та інших варіацій на основі цього рецепту завітали адміністратори, бармени та бариста найпопулярніших ресторанів Рівного. Також у залі були присутні слухачі РЦПТО, для яких така подія – справжній подарунок до навчального процесу. Провів майстер-клас Роман Гопанчук, менеджер компанії «Gemini», майстер із семирічним стажем роботи, що навчався у італійських бариста.