У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості слухачі та їх наставники мають унікальну нагоду вдосконалювати професійні навички, переймати кращий досвід у талановитих визнаних майстрів та насолоджуватися процесом творчості і пізнання.
Викладач за професією «Перукар (перукар-модельєр)» Анна Зотік поділилася враженнями від однієї з таких зустрічей: «Харизматичний екстравагантний професіонал з відмінним почуттям гумору! Колористика та техніки стрижки, сучасний підхід до різноманітних питань професійної справи, етика спілкування з клієнтом та багато інших тем відкривали для себе на семінарі від Олега Данильченка».
Державна служба зайнятості запустила платформу з професійної орієнтації та розвитку кар’єри (http://profi.dcz.gov.ua/), яка допомагає у виборі професії.
Про це під час Кар’єрного форуму – 2018 «Живи та працюй в Україні» повідомила заступник голови Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк.
Дуже приємно, що випускники Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, завершуючи навчання, успішно втілюють у життя свою заповітну мрію, започатковують і розвивають власну справу. Важливо, що професійні знання, отримані під час навчання, допомагають організувати роботу на власних підприємствах, згуртувати однодумців, розпочати цікаве і захоплююче життя у нових амбітних проектах.
Яскравим підтвердженням цілеспрямованості, професійного азарту, активної і відповідальної позиції стала Жанна Кривко - слухачка РЦПТО ДСЗ, яка навчалася за індивідуальною формою та опанувала професією «Перукар (перукар-модельєр)». Навчальний Салон краси у відділенні РЦПТО ДСЗ на вул. І.Підкови,17а, де навчаються майбутні перукарі, став своєрідним стартовим майданчиком у майбутній справі.
У Рівному стартував Міжнародний аграрний форум «AGRORIVNE 2018». Серед запланованих на заході - семінари, присвячені перспективам розвитку аграрної галузі у регіоні, сучасним можливостям ІТ- інновацій, розвитку ОТГ через сільськогосподарські кооперативи та сімейні ферми, органічному виробництву та його перспективам, фермерству та інші. Традиційно до масштабного заходу долучилася Рівненська обласна служба зайнятості. Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ, який має потужну навчальну та матеріально-технічну базу для підготовки кваліфікованих робітників сільськогосподарської галузі, пропонує колоритну спеціалізовану експозицію. Серед майже 60-ти ліцензованих професій та 200 напрямів цільового призначення навчальний заклад пропонує опанувати професії «Робітник фермерського господарства», «Рибовод», професії с/г спрямування – «Тракторист», «Водій», «Дояр», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Бджоляр, «Робітник зеленого будівництва», «Виробник художніх виробів з лози», «Бондар», «Коваль ручного кування» та інші, які затребувані на ринку праці, які сприяють повноцінному розвитку аграрного сектору. Одним із популярних напрямів навчання слухачів у РЦПТО ДСЗ є «Підприємець-початківець», адже розвивається вітчизняний малий і середній бізнес, створюються сімейні підприємства, і ця тенденція всебічно підтримується державою.
Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості став одним із учасників всеукраїнського експерименту щодо впровадження елементів дуальної форми професійно-технічного навчання слухачів.
У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулося розширене засідання педагогічної ради. Перед присутніми виступили Валентина Бондарчук, директор Навчально-методичного центру ПТО у Рівненській області, Іван Ткачук, директор Рівненського ОЦЗ, Тетяна Новорок, заступник директора РОЦЗ, Володимир Псюк, директор ЦПТО ДСЗ,Оксана Зигалова, заступник директора з методичної роботи, Руслана Бодренко, заступник директора з навчально-виробничої роботи, Людмила Абрамова, заступник директора з навчальної роботи.
У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості вкотре професійну перемогу здобув кухар-самоучка.
Андрій Случик із Сарненщини вперше почув про унікальну можливість підтвердити свої кухарські вміння у РЦПТО ДСЗ від колег-майстрів. Відразу вирішив не зволікати.
Як коментує старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик, претендент досить сміливо почувався на навчальній кухні РЦПТО ДСЗ, проявив ініціативу готувати за складними рецептами та здивував кваліфікаційну комісію смачними стравами і відмінною презентацією. Чудовий грибний суп-пюре та інші страви, високий бал на знання теоретичного матеріалу переконливо підтвердили кваліфікацію кухаря та дозволили отримати йому свідоцтво державного зразка.
Традиційно, роботу кухаря оцінювали досвідчені роботодавці Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба»), Олександр Медведь (кафе «LOK») та шеф-кухар Сергій Холодов. Усі одноголосно «віддали голоси» за професійність, акуратність у роботі та великий потенціал.