#відкриті_уроки_перукар_рівне_цпто
Відкритий урок виробничого навчання у групі слухачів за професією «Перукар (перукар-модельєр)» провела майстер виробничого навчання Оксана Підлісна. Безробітні із Рівного, Березнівського, Здолбунівського, Костопільського, Рокитнівського та Рівненського районів обрали професію перукаря, а отже, планують розвиватися, вдосконалюватися, експериментувати, віднаходити своє місце та дарувати красу.
Під час уроку майбутні кваліфіковані майстри вчилися виконувати гаряче завивання волосся локонами різних стилів. Слухачі дізналися, що є декілька методів накручування на електрощипці. Під час заняття усі прагнули створити власну досконалу Голлівудську хвилю. Ця вишукана зачіска пасуватиме власницям розкішного довгого волосся. Весна провокує нові ідеї, гру сонця і вітру, і обраний стиль - наче нестримний потік свіжого весняного подиху неодмінно підкреслить новий настрій!
Мирослава Мельничук, викладачка візажної справи:
- «Дорогу здолає той, хто йде...» Цей вислів колись надихнув мене розпочати шлях у абсолютно нову для мене справу - мистецтво візажу. Через власні сумніви ( а чи вийде в мене?) та абсолютні заперечення рідні ( навіщо це тобі?!.) я вирушила у найцікавішу подорож до новоі себе!
Охоче поділюся своїми першими кроками та моментами, які мене надихали і далі рухають уперед. Отож вкрай важливо: відчути, що ця справа тобі до душі, незалежно від думки оточуючих; заручитися підтримкою хоча б однієї людини, якій ти довіряєш... (не бійся, якщо цією людиною будеш ти сама/сам); познайомитися із людьми, які працюють у даній сфері, знайти серед них тих, які тебе надихають; зайнятися пошуком і здобути необхідні знання/освіту (тут корисно відвідувати майстер-класи із візажу в якості моделі, щоб відчути атмосферу та енергетику навчального процесу; допоможуть, звичайно, і рекомендації та відгуки про навчання, але ніщо не замінить власного відчуття: моє місце тут!); бути готовим постійно вдосконалювати професійні знання і вміння!
Людмила Малець,
направлена на навчання за професією «Візажист» Рівненським міським ЦЗ:
На базі навчально-виробничого комплексу Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості професію «Візажист» здобувають безробітні із Рівного, Володимирецького, Здолбунівського та Рівненського районів.
Як повідомила супроводжуюча групи Анна Зотік, слухачі завзято опановують професійні знання та навички, активні на заняттях, ініціюють нові ідеї та обмінюються першим досвідом.
За 5 місяців професійного навчання і виробничої практики усі вона стануть кваліфікованими візажистами, достойно увіллються у творчі команди салонів краси або ж створять свою, власну справу.
У Рівненському центрі ПТО ДСЗ тривають зустрічі із безробітними області. Днями для групи із Рівненського району організували зустріч із професіями готельно-ресторанного господарства, сфери туризму та послуг. Свої двері гостинно відчинив навчально-виробничий комплекс, що у Рівному на вул. І.Підкови,17А. Старший майстер Олена Хоміна запропонувала гостям побувати у навчальних аудиторіях, спеціалізованих кабінетах, лабораторіях, майстернях, кондитерському цеху, навчальному ресторані, барі, Салоні краси... Потенційні слухачі освітнього закладу мали чудову нагоду поспостерігати за навчальним процесом у групах за професіями «Візажист» та «Кондитер». Цікаві, насичені заняття, доброзичлива, конструктивна атмосфера освітнього закладу зацікавили безробітних , вони дізналися про терміни навчання, виробничу практику, перспективи працевлаштування...
Найкращим провідником у світ будь-якої професії є безпосередній контакт із її представниками – досвідченими та майбутніми, котрі здобувають професійні знання. І такі зустрічі Рівненський центр ПТО ДСЗ активно пропагує, підтримує та вітає!
#відкриті_уроки_кондитери_рцпто
Майстер виробничого навчання Світлана Рибачок свій відкритий урок у групі майбутніх кондитерів презентувала, як урок формування складних умінь. На базі навчально-виробничого комплексу Рівненського центру ПТО ДСЗ – у кондитерському цеху безробітні міста Рівного, Гощанського та Рівненського районів опановують важливі навички роботи, зокрема, із начинками. Приготування котлетної маси із м’яса та субпродуктів і формування напівфабрикатів і страв із неї - лише на перший погляд просте. Однак, для кваліфікованого кондитера важливими є усі деталі процесу – від вибору, підготовки продуктів до перекручування, додавання спецій… до, власне, готової маси. Поряд із вивченням технології приготування борошняних кондитерських виробів ця тема ще на крок наближає слухачів до майстерності.