Нові форми співпраці із роботодавцями впроваджуються в Рівненському ЦПТО ДСЗ. Це, безперечно, урізноманітнює навчання слухачів, дозволяє оптимально наблизити їх до затребуваних спеціалістів у тій чи іншій галузях, відкриває перед слухачами нові аспекти обраної професії. Отож, з ініціативи та на запрошення Руслани Бодренко, заступника директора із навчально-виробничої роботи РЦПТО, цього разу до майбутніх кухарів завітала Аліса Хагенбрух, шеф-кухар рівненської кейтерингової ресторації «Кульбаба».
Знана рівненська компанія займається виїзним обслуговуванням різноманітних заходів. А запланована зустріч передбачала навчити слухачів приготуванню нових пісних страв. Аліса Хагенбрух презентувала страви за власною рецептурою. Отож, на кухні кипіла робота. «Печена картопля, фарширована тофу зі спеціями та діжонською гірчицею», «Морквяний крем-суп із гарбузовим насінням» та «Брускетта із черемшевим песто». Із колоритних назв бачимо, що страви італійської кухні готуватимуться на основі виключно українських продуктів.
Традиційно головні заходи Всеукраїнської акції «Майбутнє лісів у твоїх руках» розпочинаються 21 березня, в день, який з 2013 року Генеральною асамблеєю ООН оголошено Міжнародним днем лісів, й тривають до Дня Довкілля, який щороку в Україні відзначають у третю суботу квітня.
Отож, 21 березня на виконання Указу Президента України № 855/98 від 06.08.1998р. в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісів у твоїх руках», працівники Рівненського обласного центру зайнятості та Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ провели спільний виїзний суботник в с. Олександрія Рівненського району. На базі Олександрійського навчального відділення РЦПТО ДСЗ було зроблено благоустрій та озеленення території - висаджено молоді дерева.
17 березняна на Сьомій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти - 2016», що відбулася у Київському Палаці дітей та юнацтва, побували працівники Рівненського ЦПТО ДСЗ старший майстер Віктор Красовський та методист Наталія Місюра.
Це широкомасштабний професійний захід у галузі освіти, який представили 750 учасників із 25 регіонів України, Польщі, Канади, Латвії, Словаччини, Словенії, Франції, США, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Чехії, Литви, Кіпру, Білорусії, Молдови, Естонії.
На виставці презентували досягнення національної освіти в реформуванні галузі, ділилися досвідом інтеграції до європейського освітнього простору.
Найбільший інтерес представників РЦПТО викликали стенди професійно-технічних навчальних закладів, науково-методичних центрів професійно-технічної освіти, які представлені зі всіх куточків України у кількості 131 учасника, та виробників і дистриб’юторів сучасних засобів навчання, проектів, програм і рішень для галузі освіти, видавництв, освітніх порталів.
22 березня в майстерні РЦПТО слухачі з групи «Кравець» демонстрували своє вміння. Вміння придумати модель, підібрати тканину, викроїти та пошити виріб. Це лише на перший погляд здається, що одяг складається із декількох швів, застіжки та кишень, що скатертина – суцільне полотно, а фартух – елемент гігієни. Насправді, лише майстер розуміється на усіх тонкощах та деталях.
23 березня в рамках нової форми співпраці з роботодавцями в приміщенні Рівненського навчального відділення РЦПТО ДСЗ, що на вул.Підкови, 17а, буде проводитись заняття виробничого навчання для слухачів за професією «Кухар».
На захід запрошено роботодавців. Шеф-кухар кейтерингової ресторації «Кульбаба» Аліса Хагенбрух проведе майстер-клас - «Приготування пісних страв», зокрема, «Песто з черемши», «Картопля запечена з сиром тофу».
18 березня в НВК Рівненського ЦПТО на вул. Підкови, 17а було гамірно. Близько 40 чоловік із числа безробітних, зареєстрованих у Рівненському міському та Рівненському районному центрах зайнятості, виявили бажання ознайомитися із навчальною базою Центру. Усі, кого приваблює професія адміністратора, покоївки, бармена, касира, кухаря, кондитера, манікюрниці чи перукаря, мали нагоду побачити на власні очі, як відбувається процес навчання.