У Млинівському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ іспит слухачів за професією «Перукар (перукар-модельєр)» відбувся у досить оригінальному форматі.
Державна кваліфікаційна атестація мала назву «Феєрія стилів».
Мабуть, в душі кожен, хто прийшов цього дня на роботу у вишиванці, прагнув, аби традиційна одноденна акція тривала якомога довше. Ну де ще можна побачити таке розмаїття орнаментів, стільки сонця та тепла, усмішок, щирих компліментів, єднання, гордості та піднесення?!.
Шановні колеги та слухачі РЦПТО ДСЗ!
Продовжуймо традиції українського народу, пишаймося унікальними вишиваними мотивами різних регіонів - одягаймо вишиванки у дні, що підтверджують нашу особливість, єдність та бережне ставлення до традицій свого народу, та просто тоді, коли душа просить і співає співзвучно із задушевними кольорами на маминих рушниках.
Ми сильні, єдині, непохитні і непереможні, поки в нас живе гордість за своє – українське!
Слава Україні!
Рівненський центро професійно-технічної освіти державної служби зайнятості активно підтримує ініціативу зустрічей із роботодавцями, оскільки потужна матеріально-технічна база та досвідчена викладацька команда центру – це гарантія кваліфікованої підготовки майбутніх спеціалістів для будь якої галузі вітчизняного ринку.
Так, днями до Олександрійського навчального відділення РЦПТО ДСЗ завітали роботодавці із Сарненщини та Здолбунівщини.
Зазвичай дива ковальства відбуваються біля гарячих печей, під дзвін молота та у вогняному двобої - в кузнях, де з металом «на ти» силачі-ковалі.
А от наживо побачити, як із розпеченого шматка металу народжується тендітна квітка, унікальний підсвічник, тонкий візерунок-фрагмент майбутньої ковальської брами або пара казкових волів можна було, лише побувавши на XIV фестивалі ковальського мистецтва “Свято ковалів”, що проходив у Івано-Франківську.
На чергове засідання методичної комісії готельного господарства, ресторанної справи та побутового обслуговування РЦПТО ДСЗ було винесено ряд принципових питань, що стосувалися виробничої практики слухачів, підходів в оцінюванні рівня підготовки майбутніх майстрів, підведення підсумків міжетапного іспиту перукарів та державно-кваліфікаційної атестації кондитерів.