Підвищили рівень професійної майстерності

 dsc 0393Викладачі та майстри виробничого навчання РЦПТО взяли участь у презентації нового обладнання, влаштованої фірмою «Парті» для діючих кухарів та власників ресторанних бізнесів Рівного. 
Було презентоване італійське обладнання  з інноваційними технологічними характеристиками. Зокрема -  конвекційні печі з механічним управлінням, конвекційні печі з електронним управлінням, розстоювальні  шафи, холодильні та морозильні шафи, набір для піци.
     Детальніше розглядався пароконвектомат, про який розповів і дав змогу порівняти  простоту у використанні і універсальність фритюрниці (на прикладі приготування картоплі «фрі» ) шеф-кухар київського ресторану Ілля Дімковський.

Вибираємо професію разом з професіоналами

     10 жовтня 2013 року Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості взяв участь у  круглому столі "Зайнятість випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2013 року". Захід був організований Рівненським міським центром зайнятості. До участі у ньому були запрошені випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2013 року, які не навчаються та не працевлаштовані,  разом з батьками.

Співпраця РЦПТО із Рівненським центром сприяння бізнесу

     Минулої п’ятниці п’ятеро викладачів РЦПТО з бізнес-планування підвищували власний професійний рівень на тренінгу «Школа бізнесу. Як розпочати власну справу», що проходив у нещодавно відкритому Центрі сприяння бізнесу. Заняття провів консультант центру, тренер Віктор Голуб. Учасники, згідно із програмою тренінгу, проаналізували сильні та слабкі сторони малого і середнього бізнесу, найбільш значимі складові успішного бізнесу, пошук та методи генерації бізнес-ідей. Були розглянуті необхідність бізнес-планування, структура бізнес-плану та моделі роботи над ним. Проведені різні види аналізу ринку, конкурентного середовища,  сформований комплекс маркетингу. Наприкінці торкнулися організаційно-правових аспектів ведення власної справи. У роботі застосовувалися такі форми навчання як, індивідуальна робота, робота в командах, міні-лекція, метод мозкового штурму.  

Андрагогіка: знання – під діяльність

img 0050 1 1366972313

     Брак кваліфікованих кадрів у національній економіці – проблема, яка загострюється із кожним роком. Фахівці старшого покоління, які розпочали кар'єру ще за радянських часів, частково залучені до обслуговування діючих виробничих потужностей, частково – емігрували або змінили професію. Окрім цього, за життя лише поточного покоління технології докорінно змінювалися декілька разів, тому фундаментальна політехнічна освіта, отримана двадцять-тридцять років тому, не відповідає рівню сучасних технологій та обладнання. Одиниця виміру старіння знань фахівця, прийнята у США – період „напіврозпаду" компетентності, тобто зниження її на 50 % унаслідок появи нової інформації, показує, що за багатьма професіями цей період настає менш ніж через 5 років, тобто стосовно до нашої системи освіти часто раніше, ніж закінчується навчання. Звісно, окремі компанії беруть на себе видатки на перепідготовку та підвищення кваліфікації власних працівників, але ці процеси розрізнені і націлені на підготовку під вимоги конкретного виробництва, отже не можуть задовольнити усі потреби ринку праці.

Майстер – клас від професіонала

dscf5220 1 1377780645Місячник «Співпраця з роботодавцями – запорука успіху» продовжився ще одним заходом, проведеним на базі навчального ресторану відділення з підготовки фахівців з туризму, готельного господарства та ресторанної справи РЦПТО ДСЗ. Цього разу на майстер-клас з приготування кави еспрессо та інших варіацій на основі цього рецепту завітали адміністратори, бармени та бариста найпопулярніших ресторанів Рівного. Також у залі були присутні слухачі РЦПТО, для яких така подія – справжній подарунок до навчального процесу. Провів майстер-клас Роман Гопанчук, менеджер компанії «Gemini», майстер із семирічним стажем роботи, що навчався у італійських бариста.

Металеве серце України

img 7347 1 1377612919Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ традиційно бере активну участь у святкуванні Дня незалежності та Дня міста. Найретельніше ж до цих свят готуються ковалі, адже саме на ці дні припадає щорічний фестиваль ковальського мистецтва «Металеве серце України». І хоча фестиваль ще досить молодий – цього року він проводиться у Рівному вдруге, але вже встиг стати популярним та зібрати учасників не лише з України, але й з усього світу. У дійстві, яке відбувалося у парку імені Шевченка, взяли участь представники різних ковальських шкіл з шістнадцяти областей України, а також – з Нідерландів, Фінляндії, Японії, Чехії, Болгарії.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7830671
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
718
8363
9081
7796562
22983
134353
7830671

Ваш IP: 3.133.117.5
На сервері час : 2025-05-06 07:58:23
return_links(3); ?>