Втілюємо нові форми роботи

 

DSC 0120У п’ятницю, 16 травня у Рівненському ЦПТО на базі навчального відділення з підготовки фахівців сфери туризму, готельного господарства та ресторанної справи відбувся аукціон-презентація професійних навичок слухачів за професіями «офіціант» і «бармен». Ця інноваційна форма презентації, запропонована заступником директора з навчально-виробничої роботи Русланою Бодренко,  застосовується вперше. Її метою є демонстрація слухачами потенційним роботодавцям власного рівня професійно-практичної підготовки перед виходом на виробничу практику. Цього разу представники дванадцятьох закладів індустрії гостинності Рівного відвідали урок виробничого навчання, на якому змогли оцінити рівень підготовки офіціантів і барменів.

Свято ковалів

5675ХІІ міжнародний фестиваль "Свято ковалів" зібрав в Івано-Франківську понад сто майстрів художнього ковальства з багатьох областей України, а також з Естонії, Італії, Росії, Білорусі, Нідерландів, Франції, Туреччини.

Попри побоювання організаторів, що через ситуацію в Криму та східних областях і поради деяких держав до співвітчизників утриматися від поїздок на Україну багато хто побоїться їхати на Прикарпаття, відомий у Східній Європі ковальський фест таки відбувся, хоча і при меншій чисельності. Із Санкт-Петербурга приїхала ковальська команда, яка підтримала рух проти війни з Україною. В її складі був і легендарний майстер, професор, викладач старших курсів ЛВХПУ ім. Мухіної Юрій Саркісян, навчатися в якого мріють не лише ковалі-початківці, але й відомі майстри з різних країн світу.

Навчання для нового кар’єрного старту

DSCF7435Наталія Сидорова, яка приїхала на навчання до РЦПТО з Нетішина  Хмельницької області за напрямом «Тривимірне моделювання в програмі Autodesk 3ds Max», є прикладом людини, якій додаткова освіта потрібна внаслідок чіткого життєвого самовизначення. Вона розповідає:

- Я довгий час шукала себе. Працювала і менеджером і продавцем і координатором загальноукраїнської програми. В різних містах – Нетішині, Рівному, Києві. Скрізь в мене були прекрасні стосунки в колективах, з діловими партнерами, чудові заробітки, я швидкими темпами досягала високих результатів, а потім розуміла: «не моє». Найкращим зразком для мене все життя були люди, які отримують задоволення від власної роботи. Я завжди хотіла знайти таку діяльність для себе. Тому підійшла до справи серйозно: знайшла в інтернеті тести з профорієнтації, декілька разів пройшла тестування і визначилася, що все сходиться до одного: я особистість художнього типу і займатися мені потрібно чимось творчим.

Акція до свята Перемоги

DSCF74367 травня Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості провів виїзну акцію у Рівненському обласному госпіталі для інвалідів війни. Акцію організовано за ініціативи заступника директора з навчально-виробничої роботи Руслани Бодренко та за участю слухачів нашого центру – перукарів і кондитерів.

Кондитери вирішили почастувати стареньких святковою випічкою і присвятили урок виробничого навчання виготовленню різноманітних сортів печива, яке потім було передано керівництву госпіталю.

Іспит у форматі конкурсу


DSCF7422Веб – дизайн – один з найпопулярніших напрямів підготовки безробітних у Рівненському ЦПТО. З огляду на популярність інтернету, опанувати створення сайтів бажають слухачі з усіх регіонів України. Учора Олександр Харченко випустив ще одну групу за напрямом «Веб – дизайн: проектування, створення та супроводження веб-вузла». Як правило, викладач радить своїм слухачам створювати роботи під конкретне замовлення, адже саме так навчальна робота максимально наближується до реальної. Тим більше, окрім суто професійної підготовки, слухачі навчаються працювати із замовником і формувати для самих себе його побажання у вигляді технічного завдання.

З іспиту – на роботу

34329 квітня на базі Костопільського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ завершила навчання група за професією «Продавець продовольчих товарів». Під час занять майбутні  продавці навчилися приймати товари,готувати товари до продажу,готувати робоче місце до роботи, нарізати, зважувати і упаковувати товари, підраховувати вартість покупки, перевіряти реквізити чека, підраховувати гроші, здавати їх у встановленому порядку, готувати товари до інвентаризації, консультувати покупців про властивості, смакові особливості, кулінарне призначення та харчову цінність товарів.

Заступник голови правління Райспоживспілки Ковальчук Ольга Арсентіївна, вручаючи слухачам свідоцтва, висловила щирі побажання успіхів у роботі і висловила впевненість, що випускники знайдуть своє місце і будуть успішно працювати.

Приємно, що декілька слухачок під час кваліфікаційної атестації отримали пропозиції про працевлаштування. 

Підготувала Ірина Танасюк

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7831262
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1309
8363
9672
7796562
23574
134353
7831262

Ваш IP: 18.222.153.166
На сервері час : 2025-05-06 12:13:08
return_links(3); ?>